Hotwings med “corn on the cob”, gressløkdressing og grønnsakssticks
25-35
Glutenfri

Hotwings med “corn on the cob”, gressløkdressing og grønnsakssticks

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Hot wings

konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts

Dressing

gressløk
Gressløk
½ bunt
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke

"Corn on the cob"

maiskolber
Maiskolber
1 pakke
gressløk
Gressløk
½ bunt
Smør (Melk)
1–2 ss

Grønnsaksticks

selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1065 kcal
  • Fett 73 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La grillen bli ordentlig varm før du begynner å grille. Den er klar når kullet er dekket av et grått askelag. Bland hotsausen men kun halvparten av vingene, og server resten ved siden av. Da kan man smake på begge variantene.

  1. Fyr opp grillen. Se punkt 8 hvis du ikke ønsker å grille. Ta ut litt smør til temperering. 
  2. Hot wings: Fordel kyllingvingene i en stor ildfast form eller i aluminiumsfolie, og legg den på grillen. Etter omtrent 10 minutter, vend om på kyllingvingene. Stek videre i omtrent 10 minutter. 
  3. Dressing: Skyll, tørk og finhakk all gressløken. Bland sammen lettrømmen, kryddermiksen og halvparten av gressløken i en skål. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. "Corn on the cob": Bland sammen 1–2 ss smør, resten av gressløken og litt pepper i en skål. Kutt hver maiskolbe i to. Grill maiskolbene i omtrent 5 minutter, på alle sider, og pensle dem med smøret mot slutten. 
  5. Grønnsaksticks: Skrell gulrøttene, skyll selleristengene og rens paprikaen. Kutt grønnsakene i staver og ha dem i en skål. 
  6. Hot wings, fortsettelse: Skrell og finhakk hvitløken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele. Ha i hvitløken, 1 ss eddik og ½ ts sukker, og ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk). Vend inn ønsket mengde av hotsausen i kyllingvingene (se tips).
  7. Server hotwingsene med sausen som er i formen, maiskolbene, dressingen og grønnsakene. Dig in!
  8. Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft i stekeovnen. Ovnsstek kyllingvingene i omtrent 20 minutter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek maiskolbene i omtrent 5 minutter, på alle sider. Vend inn smøret mot slutten.